Sport- en cultuurstrippenkaart

Vanaf 2020 zijn wij aangesloten bij de Sport- en cultuurstrippenkaart van de Gemeente Hoorn. Indien u graag wilt betalen met de strippenkaart kunt u dit bij ons aangeven.

Wat is het (informatie Gemeente Hoorn)?

De gratis sport- en cultuurstrippenkaart is er voor inwoners van de gemeente Hoorn met een laag inkomen. Met deze kaart kunt u het lidmaatschap van een sportvereniging of de entree van een culturele activiteit betalen. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. Elk gezinslid mag een eigen kaart aanvragen. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen tot 18 jaar en volwassenen.   

Inkomensgrenzen voor de strippenkaart

Om in aanmerking te komen voor de strippenkaart gelden de volgende grenzen. Dit zijn netto bedragen inclusief vakantiegeld:

  • Alleenstaanden: inkomen € 1.209 en totaal vermogen is maximaal € 6.120  
  • Alleenstaande ouders: inkomen € 1.552 en totaal vermogen is maximaal € 12.240
  • Echtparen/samenwonenden: € 1.724 en totaal vermogen is maximaal € 12.240

Inwoners met een hoger inkomen die in een schuldsaneringstraject zitten, mogen ook gebruik maken van de strippenkaart.

Waar kan ik de kaart gebruiken?

Op de pagina Sport- en cultuurstrippenkaart, overzicht organisaties  staan alle verenigingen en organisaties waar u de strippen kunt gebruiken.

Stamkaart

Om de strippenkaart te gebruiken heeft u een stamkaart nodig.  Deze krijgt u bij de strippenkaart. Op de stamkaart staat uw naam en uw foto.

Hoe kan ik de kaart aanvragen?

De strippenkaart valt onder de bijzondere bijstand. U vraagt deze dan ook aan via het contactformulier van de bijzondere bijstand. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen in het stadhuis.

Heeft u in 2018 bijstand ontvangen?

Dan hoeft u de kaart niet eerst aan te vragen. U maakt dan meteen een afspraak om de kaart op te halen. Neem dan wel uw toekenningsbeschikking en legitimatiebewijs mee.

Ga voor meer informatie naar: https://www.hoorn.nl/strippenkaart