Verbiest in de krant: Groot gratis dansproject voor jeugd

Zondagskrant West Friesland, 14-06-2019

Per 01 juli aanstaande nemen Elianne Verbiest en Kurt Findhammer Dans- & Partycentrum Verbiest in Hoorn over. Ook bestaat Verbiest volgend jaar 75 jaar. Reden genoeg voor de nieuwe eigenaren om iets leuks te bedenken: We gaan de jeugd bewijzen hoe gaaf dansen is en dat gaan we doen door gratis beginnerscursussen aan te gaan bieden voor jeugd van 8 tot 18 jaar.

,,We starten ons seizoen op zondag 08 september met ons grote Open Huis, waar iedereen kennis kan maken met ons bedrijf, de dansvormen en de leraren. Daarnaast zijn er workshops waar men aan mee kan doen en ook demonstraties. Twee weken later beginnen de lessen”, vertelt Elianne enthousiast. 

Verbiest gaat voor kinderen van 8 tot 18 jaar gratis beginnerscursussen aanbieden die lopen van eind september tot eind januari, bestaande uit 15 gratis lessen, diplomadansen en een groot eindfeest. Inschrijven kan via de website ( www.verbiest.nl ) of door te mailen naar ” info@verbiest.nl “. Meedoen kan zowel samen als alleen, want binnen het concept dat wordt aangeboden kan iedereen terecht.

De les van 8 tot 12 jaar wordt gegeven op vrijdagmiddag van 15.30 – 16.30. 
Voor 12 tot 18 jaar bieden we 2 momenten aan. Maandag van 18.00 – 19.30 of Donderdag van 19.00 – 20.30. 

,,Doel van het project is laten zien aan zowel ouders als jeugd dat dansen niet alleen gezond voor je is, maar ook supergezellig met al je vriendjes en vriendinnetjes. We hebben zelf zulke geweldige herinneringen aan de danslessen en de gezellige feestjes waar we vroeger naartoe gingen… En dat terwijl je sport beoefent, in een veilige omgeving… Zowel voor ouders als kinderen is dansen een uitkomst en dat kan iedereen nu zelf komen ervaren, gratis en voor niets!” licht Kurt Findhammer de achtergrond van het initiatief toe.